Om mig

Välkommen till min blogg som handlar om balans, läkning, och återhämtning efter en utmattning. Inte minst hur naturen hjälper mig att ladda batterierna.

Jag heter Cecilia Helle och jag har hittat lugnet på en ö i skärgården, nära havet och stillheten. Att försöka hitta balansen är det viktigaste för mig. Men det har inte alltid varit så, jag har bott i Stockholm, haft flera chefsjobb som journalist, gett ut en roman, haft stor familj, rest en del.

För ett par år sedan kraschade jag, gick in i väggen och kom inte upp ur sängen på ett år.

Då fick jag rådet av min läkare att flytta ut till landet. Min läkare hade sett många av sina patienter bli friskare när de levde närmare naturen. Sagt och gjort. Jag och min man packade ihop våra saker och stuvade in dem i bilen, (barnen var som tur var utflugna). Vi flyttade ut till vårt lilla sommarhus på landet. Där och då tyckte jag att det var ett fruktansvärt misslyckande, jag hade egentligen aldrig gillat landet, och trodde att jag skulle sakna mitt jobb, alla mingel, fikastunder med vänner på stan, närheten till gymmet, min mataffär med det stora utbudet osv.

Första tiden var tuff eftersom jag var väldigt sjuk, men i takt med att jag blev bättre, började jag älska tillvaron på vår ö.

Promenaderna i skogen, båtturerna ut i ytterskärgården, att kunna följa årstidsväxlingarna. Tystnaden, och kanske viktigast av allt, att jag för första gången i livet hade gott om tid. Tid för att ta det lugnt, reflektera, meditera, slå dank och göra ingenting.

När energin började fyllas på kunde jag börja ägna mig åt mer aktiv återhämtning, som fysisk aktivitet, som i sin tur gjorde mig ännu piggare.

Idag bor jag växelvis på landet, växelvis i Stockholm och mår bättre än jag gjorde innan jag blev sjuk.

Nu när jag fått möjlighet att lära mig ett mer hållbart sätt att leva, vill jag dela med mig av några av de lärdomar jag dragit. För det går att må bra igen, riktigt bra.

Min utmaning nu är att behålla balansen när jag sakta växlar upp igen.

Hoppas att du vill följa med mig på min resa.

Mer om mig kan du läsa på:

http://www.ceciliahelle.com