Hej, kul att du har hittat hit!

Är du nyfiken på mina vänners böcker som jag berättat om på Instagram?

Eftersom bloggen lämpar sig bättre för längre texter, skriver jag mer om böckerna här.

Såklart gillar jag dem alla eftersom mina vänner skymtar fram i texterna, deras intressen, komplex och drömmar finns där mellan raderna.

Potentiella bindningar eller jävsförhållanden är således redovisade här.

Men jag är säker på att böckerna kan intressera dig med. För vad kan vara härligare än att lägga sig i hängmattan med en riktigt god bok?

Det är att må bra på riktigt!

Önskar dig en skön sommar!

/Cecilia

 

En sällsam sommar

Fredrik Borneskans

Bokförlaget Mormor

Anton är ute och seglar med siktet inställt på Sandhamn. Han hinner knappt stiga iland förrän han blir störtförälskad i Rebecka. Det säger klick, som kungen skulle ha formulerat det.

Läsaren bjuds på utomhussex och dyr champagne på klipporna intill lyxkrogen Trouville. Men snart är det något som skaver, det är något mystiskt med Rebecka, hon är som en rysk docka, Anton misstänker att hon döljer något.

Attraktionen blandas med frågetecken och en tilltagande oro. Ganska snart börjar Anton lägga pusslet, inte minst efter att ha mött Rebeckas specielle bror, Carl.

En sällsam sommar beskrivs som en kärleksroman, men är kanske ännu mer en spänningsroman. Spänningen ligger i att man som läsare vill veta vem Rebecka är bakom masken. Är hon den hon utger sig för att vara? Vad har hon varit med om? Och vad har hon egentligen för relation till sin bror? Det här är en riktig nagelbitare för dig som gillar psykologiska spänningsromaner.

Älskar du dessutom segling och Stockholm skärgård då får du ditt lystmäte.

 

Få som du vill och lite till

Viveca Sten

Bokförlaget Forum

Kommer du ofta till korta i diskussionerna med din man, eller är du den som har lägst lön på din avdelning? Då är det här boken för dig.

Viveca Sten är en fena på att förhandla, hon lärde sig tekniken som chefsjurist, och nu delar hon med sig av sina bästa tips.

Viveca ser hela livet som en förhandling där du antingen kan vinna något, eller förlora.

I vår moderna tid fungerar det inte längre att ge order, utan vi måste förhandla med alla, även med våra barn.

Om du är en dålig förhandlare kan det få stora ekonomiska konsekvenser, men det kan också göra dig bitter och lämna dig med en känsla av att vara överkörd.

Den här boken lär dig att förhandla i de flesta situationer som när du ska köpa bostad, förhandla lön, eller dela sommarstuga med dina kompisar.

Du lär dig även förhandla med dig själv, vilket kan vara nog så svårt.

Den här boken är ett måste för alla oss som sällan får vår vilja fram.

 

Existensboosten

Siri Helle

Bonnier Fakta

Vad är meningen med livet? Ja, den frågan drabbade Siri Helle efter hennes farfars död. Om livet ändå tar slut, vad är då egentligen meningen?

Siri som älskar forskning dök ner i forskningsrapporterna. Vad finns det för nya rön?

Och framför allt hur kan du och jag skapa mer mening i våra liv?

Det här är en självhjälpsbok som ger många förslag på hur man kan öka sin livsglädje, sin känsla av mening och sitt välbefinnande.

Siri som är psykolog och har hittat svaren inte i religionen eller filosofin utan i psykologin. Hennes uppmaning är att vi ska satsa på lyckans infrastruktur, och skapa ett liv som ökar förutsättningarna för mening. Det kan vara goda vänner, stimulerande jobb och hobbys eller en energigivande nära relation.

Att avsätta tid för att njuta och ha kul, är annat som skapar mening. Den här boken innehåller något för alla, du kan använda den som en uppslagsbok, och bläddra mellan kapitlen, och trots det djupa ämnet är den föredömligt lättläst.

 

Skriva sig fri

Biblioterapi i praktiken

Maria Bom

Studentlitteratur

De flesta författare upplever att skrivandet är en ventil. Ett sätt att bearbeta det förflutna. Men kan skrivande få alla att må bättre?

Ja, den här boken handlar just om hur skrivandet kan stärka hälsan. Hur skrivandet kan användas i personlighetsutvecklande och tera­peutiskt syfte. Fokus ligger på hur skrivandet kan utveckla oss.
Vilka metoder är användbara? Vad säger forskningen? Jo, att biblioterapeutiskt skrivande gör det möjligt att, i grupp eller på egen hand, utforska vår inre värld. Vi kan möta oss själva och lära känna nya delpersonligheter.

Den här boken riktar sig till dig som vill arbeta med skrivande biblioterapi, men också till dig som vill använda skrivandet för egen del. Den är en hjälp för alla som vill undersöka skrivandets terapeutiska potential och få verktyg för att mer metodiskt använda ordens kraft.

Maria ger många förslag på tekniker i skrivandet som kan hjälpa till när du skriver.

Det är en välskriven bok om varför det är bra att skriva om svåra saker som du har upplevt.

 

Vingklippt

Charlotta Lagerberg-Thunes

Lottas text och skrift

Boken Vingklippt är den fjärde boken i serien om flickan Lovisa.

Den handlar om Lovisa och hennes dysfunktionella mamma. En relation som tär på Lovisa, och bidrar till att hon blir högkänslig.

Här får du utifrån ett barns perspektiv uppleva traumabindning, lögner, emotionellt våld och gaslighting som dolda narcissister ofta ägnar sig åt. Boken är en poetisk berättelse som går rakt in i hjärtat, Charlotta har en egen berättarröst som bär fram berättelsen.

Med sin bokserie bidrar Charlotta till att öka kunskapen om toxiska relationer, men också hur en dålig barndom kan läkas. Det är aldrig försent att rita om sin karta, överge sina gamla sanningar och ge sig tid till att helas.

Allting börjar med att skaffa sig kunskap, och kunskap är precis det som finns i den här boken.

Lugnet i stormens öga

Therése Norén

Lava

Maria Holm sommarjobbar som frukostvärdinna på Kanarieöarna, men hon drömmer om att bli journalist. Drömmen blir kusligt nog verklighet när hon hittar ett lik i en buske på hotellområdet. Hon ombeds rapportera om polisutredningen för en kvällstidning. Här börjar den spännande storyn som 20-åriga Maria från Eskilstuna kastas in i.

Maria är på väg ut i vuxenlivet, utan så mycket erfarenheter av livet. Hon landar i en tillvaro med turister, partydrinkar, sol, sommarflirtar och snygga killar. Härligt kan tyckas, men Maria får också en bild av den undre världen. En mörk värld som hon dras allt djupare in i.

Allt utspelas i en tid före Google, sociala medier och smartphones.

Så vill du drömma dig tillbaka till det ljuva 90-talet, och samtidigt få en touch av krim, då är det här romanen för dig.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *