Cecilias smarriga, sockerfria påsktårta

Nu kan du njuta av det goda även om du lever ett sockerfritt liv.

Den här tårtan är både sockerfri, glutenfri och laktosfri. Dessutom är den makalöst god, och visst blev den fin också?

Det är svårt att hitta en tårta som både är god samt socker- och glutenfri. Men för första gången har jag experimenterat mig fram till en hälsosam tårta som duger att bjuda på, även när det är kalas.

Varför inte göra den till påsk?

Efter att jag börjat göra denna är det ingen i familjen som vill ha köpetårta längre.

Här kommer receptet:

Ingredienser till en tårtbotten.

(Du behöver 2 bottnar, så köp dubbelt av allt):

100 gr mörk choklad, helst utan socker

1 riven morot, (eller 2dl)

12 dadlar

2 dl cashewnötter, osaltade

2 eko-ägg

1/2 tsk vaniljpulver

1/2 tsk flingsalt

1 dl riven kokos

1/2 dl olivolja citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Smörj en rund form

Smält chokladen 2 min i micron på 360 w. Rör om efter 1 minut.

Skala och riv morötterna.

Ta fram en matberedare och mixa dadlar, nötter och olivolja.

Tillsätt resen av ingredienserna.

Häll allt i formen.

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Lossa kakan när den svalnat och placera den på ett tårtaft.

Gör nästa tårtbotten.

Vem kunde tro att så nyttiga ingredienser blir till en smarrig tårta?

Ingredienser till chokladkrämen mellan bottnarna, och runt tårtan:

200 gram osaltat smör, mjukt

1,5 dl kakao eller 200 gr mörk choklad

300 gram Philadelphiaost, laktosfri

1 msk espressokaffe kokt. (Kan uteslutas.)

Mandelsmör, ska bres på separat

Topping:

Riven mango 50 g

Philadelphia ost laktosfri 200 gr

1 msk steviasocker

1/4 dl Laktosfri vispad grädde

Till dekoration:

Spräckliga chokladägg i olika färger

Påskkyckling av marsipan – köp färdig eller gör en själv

Dekorera så här:

Bre först på mandelsmöret på nedersta botten.

Bre sedan ut chokladkrämen mellan bottnarna och lägg ihop dem. Placera tårtan på ett högt tårtfat.

Pensla på chokladkräm över hela tårtan.

Sedan börjar det roliga. Spritsa den mangogula toppingen i sex-åtta rundlar som du sedan placerar påskägg i.

Jag valde spräckliga påskägg av choklad. Därefter satte jag en kyckling på toppen, som jag gjort av marsipan och gul karamellfärg.

Min dekoration innehåller socker, så om gästerna vill undvika det, kan de bara plocka bort äggen.

Vill du välja sockerfri dekoration kan du istället välja att dekorera med rawfoodbollar, citronskivor, ätbara blommor som penséer eller bär.

Experimentera när du är igång och skapar. Låt din kreativitet flöda!

Servera och njut av allas glada miner!

Tårtan är klar, familjen kan samlas och fira påsk.

Jag blir glad för en kommentar!

Klicka på rubriken till inlägget för att kommentera!

Ett svar på ”Cecilias smarriga, sockerfria påsktårta”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *