
Choklad är det bästa jag vet. Men det är svårt att hitta bakverk som är goda när man är sockerfri. Men här bjuder jag dig på två av mina bästa recept. De innehåller varken socker, gluten eller laktos. De är perfekta för dig som älskar choklad, men försöker dra ner på sockret, som är diabetiker eller är gluten- eller laktosintolerant.
Chokladbollarna är perfekta att ha med på utflykten till skogen eller havet. Packa ner dem i en plastbox och lägg dem i ryggsäcken tillsammans med en termos kaffe. Kladdkakan är så god att den skulle kunna serveras på konditori. Den passar till kalas. Eller när du vill fira dig själv lite extra, för att du har klarat ännu en månad utan socker eller uppnått något annat mål som du satt upp.
Välkommen till min värld av choklad!
Miss Mindfuls sockerfria chokladbollar
4 dl mandelmjöl
20 dadlar utan kärnor
1 dl kakaonips
2 dl kakao
2 msk honung
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 tsk espresso
en nypa salt
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Forma till bollar. Rulla i kokos eller bipollen. Blåbärspulver, lingon eller lakritspulver är också gott att rullar bollarna i, om du vill variera dem.
Miss Mindfuls sockerfria kladdkaka
230 gram svarta bönor
15 dadlar utan kärnor
4 msk kakao
4 msk flytande honung
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bikarbonat
100 gram smör
150 gram mörk choklad 70 % av god kvalitet
2 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Skölj bönorna och mixa dem i matberedare med dadlarna.
Blanda i kakao, honung, vaniljpulver och bikarbonat. Mixa till en jämn smet.
Smält smöret och chokladen.
Blanda allt och häll sedan i en smörad form.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Låt stelna och svalna före servering.
Njut med vispad laktosfri grädde.

Klicka på rubriken till inlägget för att kommentera!
Tack för att du delar recepten. Jag har skrivit ut recepten och har ingredienserna hemma så nu blir det dadelbollar ikväll till lördagsgodis. Mums…