66 dagar sockerfri

Jag klarade det!

Idag firar jag 66 dagar som sockerfri! Det innebär att jag grundlagt en vana av att inte äta socker. Enligt ny forskning tar det ungefär 66 dagar att grundlägga en vana.

Om det stämmer på mig vet jag inte. Jag kan fortfarande känna mig sugen på sött, särskilt längtar jag efter choklad. Så jag måste nog vara vaksam även framöver så att jag inte någon choklad slinker ner när jag är trött, uttråkad, ledsen eller vill fira något.

Hittills tycker jag inte att det har varit särskilt svårt att slopa socker. Vare sig godis, läsk, glass eller kakor. Men så har jag inte varit utsatt för några större utmaningar heller. Jag är beredd på att det kan bli tuffare framöver. Förr eller senare kommer det att dyka upp något som triggar mitt sug efter sött. Några större hälsoförbättringar har jag inte heller märkt och vikten har inte förändrats. Så några belöningar i den vägen har jag inte fått.

Men jag fortsätter att vara sockerfri, dels för att jag lovat mig själv ett sockerfritt år, dels för att jag tror att effekterna av att vara sockerfri märks först på längre sikt.

Om jag trillar dit någon gång, tänker jag se det som en engångshändelse och sedan fortsätta mitt sockerfria liv. Jag ska försöka undvika även sötningsmedel, eftersom jag tycker att det ökar mitt sötsug.

Mitt nästa delmål är att vara sockerfri fram till sommaren & bikinisäsongen.

Har du något nyårslöfte? Hur lyckas du hålla det?

Källa:

I en studie som publicerades i European Journal of Social Psychology fann Philippa Lally att det tog i genomsnitt 66 dagar att lära sig en ny vana.

Jag blir glad för en kommentar!

Klicka på rubriken till inlägget om du vill kommentera!

Prova min nyttiga morotskaka

Så här i adventstider blir jag sugen på att baka. Men eftersom jag just nu följer LCHF, lowcarb, funkar inte pepparkakor och lussekatter så bra. Däremot har jag experimenterat fram en morotskaka med kanel, som smakar mycket jul. Den är fri från socker, gluten och laktos. Numera är den inte bara min, utan hela familjens…

Continue Reading Prova min nyttiga morotskaka

Ett sockerfritt år

Nu är det dags för en uppföljning av mina hälsomål som jag satte i mitten på november. Hur har det gått? Mår jag bättre? Här kommer en genomgång. Rent generellt mår jag bättre än på länge. Jag känner mig optimistisk, sover bra, har högre stresströskel, kan koncentrera mig och har fått tillbaka minnet. Jag har…

Continue Reading Ett sockerfritt år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *