Sockerfri en månad – hurra!

Blåbär i yoghurten är ett perfekt mellanmål. Gärna med lite valnötter till.

Man ska fira de små segrarna heter det, så idag firar jag en månad som sockerfri.

Det har inte varit särskilt svårt att sluta med socker, så jag är inte värd något stort kalas. Men visst är det en härlig känsla när man sitter hos frisören och blir bjuden på en latte med chokladbit, och helt utan kval kan tacka nej till chokladen. Det hade jag inte klarat för en månad sen. Då hade jag ätit pralinen och sedan gått hem och finkammat hela chokladkartongen, all chokladglass och alla kakor med choklad i också.

Ja, jag är en chokladalkoholist. Men nykter numera. Sedan en månad tillbaka bara, så jag ska kanske inte ropa hej ännu. De verkliga utmaningarna har jag inte ställts för ännu, men de kommer. Då får vi hoppas att jag är fortsatt stark i anden.

Hur har jag lyckats vara sockerfri den här månaden?

Här kommer mina tips för att klara att avstå socker:

  1. Jag har druckit mer vatten, flera glas om dagen.
  2. Börjat morgonen med en pressad citron i ett glas vatten. Det dämpar sockersug.
  3. Boostat mig med probiotika som yoghurt, för magbalans.
  4. Ätit fyra gånger om dagen för att slippa vara hungrig.
  5. Skrivit matdagbok. (Ja, kanske inte så ofta, men ändå)
  6. Boostat min gröna drink med spirulina, en alg som dämpar sockersug.
  7. Peppat mig själv för att hålla uppe motivationen. Bland annat genom att läsa om andra som valt att leva sockerfritt.

Nu gäller det att hålla i detta. Jag har elva månader kvar tills jag har klarat ett sockerfritt år. Jag har inte kollat vikten, för det känns inte som kilona rasat av mig precis. För att det ska hända behöver jag nog bli lite flitigare med träningen. Och det är planen inför våren. Men mer om det framöver.

Önskar dig en skön, sockerfri dag!

Jag har ätit massor av äpplen! Sedan jag slutat med socker smakar de mycket sötare och godare!

Prova min nyttiga morotskaka

Så här i adventstider blir jag sugen på att baka. Men eftersom jag just nu följer LCHF, lowcarb, funkar inte pepparkakor och lussekatter så bra. Däremot har jag experimenterat fram en morotskaka med kanel, som smakar mycket jul. Den är fri från socker, gluten och laktos. Numera är den inte bara min, utan hela familjens…

Continue Reading Prova min nyttiga morotskaka

66 dagar sockerfri

Idag firar jag 66 dagar som sockerfri! Det innebär att jag grundlagt en vana av att inte äta socker. Enligt ny forskning tar det ungefär 66 dagar att grundlägga en vana. Om det stämmer på mig vet jag inte. Jag kan fortfarande känna mig sugen på sött, särskilt längtar jag efter choklad. Så jag måste…

Continue Reading 66 dagar sockerfri

Ett sockerfritt år

Nu är det dags för en uppföljning av mina hälsomål som jag satte i mitten på november. Hur har det gått? Mår jag bättre? Här kommer en genomgång. Rent generellt mår jag bättre än på länge. Jag känner mig optimistisk, sover bra, har högre stresströskel, kan koncentrera mig och har fått tillbaka minnet. Jag har…

Continue Reading Ett sockerfritt år

Klicka på rubriken till inlägget för att kommentera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *