Därför är det toppen att vara sockerfri

1. Att vara sockerfri gör dig smalare

Socker är en av de vanligaste orsaker till fetma. Detta beror inte bara på att socker innehåller mycket kalorier. Socker lurar också metabolismen då det stör den normala aptitkontrollen. Man blir inte mätt – utan vill bara ha mer och mer. Den som slutar med socker känner sig mätt snabbare, och äter därför mindre.

2. Du slipper migrän

Socker sänker upptaget av flera mineraler bland annat magnesium. För lågt magnesium i kroppen kan utlösa migränanfall och kramp. Du blir också mer spänd i kroppen, vilket kan ge även annan värk.

3. Du stärker immunförsvaret

Socker ökar graden av kronisk inflammation i kroppen. Det kan leda till förkylningar och infektioner, ja till och med cancer. Många som är sockerfria upplever att de är friskare.

4. Du stärker ditt hjärta

Socker ökar risken för många sjukdomar. Bland annat kan det leda till hjärt- och kärlsjukdom och åderförkalkning. Detta eftersom socker ger höjda blodfetter, höjt blodtryck och ökar det farliga LDH-kolesterol i kroppen. Dessutom minskar socker det skyddande HDL-kolesterolet.

Man har sett tydliga samband med sockerkonsumtion med diabetes, demens, njursvikt, parkinssons och migrän. Socker kan också öka risken för cancer, depression, svampinfektion och benskörhet.

5. Du håller dig ung längre

Socker minskar vävnadselasticiteten i kroppen vilket skyndar på åldrandeprocessen. Du får snabbare rynkor och grått hår om du äter socker.

Klicka på rubriken till inlägget för att kommentera!

Ett svar på ”Därför är det toppen att vara sockerfri”

  1. Hej Miss Mindfull!
    Det låter som ett väldigt bra nyårslöfte att ge dig själv ett sockerfritt år. Fördelarna förefaller vara enorma! Jag som själv tänker dra ner på choklad och godis undrar om du i ditt sockerfria år tänker utesluta ALLT socker som vissa gör. Det är ju som sagt var dolt socker i så mycket. Jag har precis ätit en rostad macka: där var det sirap i. Jag äter också mycket frukt, och det är ju massor med fruktsocker. Hur strikt kommer du att vara i ditt löfte?
    Undrar nyfiken Nyttig-Lisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *