Äntligen har jag släppt taget!

Jag läste i en undersökning av människor som levt länge, att hemligheten bakom deras långa liv var att de hade varit duktiga på att släppa negativa tankar. De hade inte ältat oförrätter, eller låtit sig knäckas av sitt tunga bagage, utan bara haft blicken riktad framåt.

Det där fastade hos mig eftersom jag historiskt haft svårt att släppa taget om jobbiga händelser. Jag har varit expert på att älta och köra allting en vända till i min privata torktumlare. Så jag räknar inte med att bli särskilt gammal, ha, ha.

Nåväl, allt idisslande av gamla trauman ligger nu bakom mig. Min byk är färdigbearbetad.

För första gången på länge går jag med lätt bagage mot framtiden, och det känns oerhört skönt.

Med facit i hand kanske jag behövde traggla igenom allt för att komma hit. Det kanske inte finns några genvägar. Det kanske måste ta tid? Man kanske inte kan forcera processen? Att bara släppa taget om svåra upplevelser är kanske för mycket begärt, jag vet inte.

Allt jag vet är att jag är fri nu. Säkert kommer det att dyka upp nya problem, men då hoppas jag att jag snabbare kan nå hit, till punkten där jag går med lätta steg.

När är det då dags att släppa taget? Jag har punktat några förslag.

Du vet att det är dags att släppa taget när:

  1. Något tar mer energi än det ger

Har du satsat mycket på ett projekt, på social medier eller ett jobb, men du inte får det resultat du önskat dig. Då är det kanske är dags att släppa det och satsa på något annat?

2. Är i en relation som bryter ner dig, istället för att lyfta dig

En relation ska ge energi, åtminstone för det mesta. Om du ofta känner dig dränerad, nedtryckt och ledsen, är det dags att bryta upp.

3. När dina åsikter blir ett fängelse för dig själv, istället för en grund du kan hämta kraft från.

Var öppen och ifrågasätt gamla värderingar och förhållningssätt. Om du släpar runt på åsikter som inte längre är relevanta för samtiden, finns det risk att du drabbas av kognitiv dissonans, och börjar må psykiskt dåligt.

Världen förändras och du måste förändras med den.

Klicka på rubriken i inlägget om du vill kommentera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *