7 tips på billiga julklappar som är mysiga att fixa

Jag minns när jag var utmattad, då hade jag ingen ork till att fixa julklappar. Första året ordnade min man med allt från att handla julklappar till att laga julmat. Men även idag som återhämtad blir jag lätt överväldigad av julhandeln.

Så hur överlever man tiden före jul på bästa sätt? Och hur hittar man julklappar som man har råd med?

Efter min sjukskrivning, den mesta tiden utan sjukpenning, är min ekonomi inte på topp. Ändå vill jag gärna ge mina nära något fint till jul.

Så här kommer mina kreativa julklappstips.

  1. Leta upp bilder på mottagaren och gör ett album. Det är enkelt idag, finns flera appar på mobilen och plattan. Det blir dessutom en mysig stund i soffan med tillbakablickar på fina stunder ni har haft tillsammans.
  2. Måla mandala och rama in den färdiga teckningen i en fin ram. Mandala är rogivande, och tillåter dig att vila huvudet.
  3. Koka julgodis och häll upp i en vacker glasskål. Idag när igen har tid att stå i köket blir det en uppskattad, och lyxig present.
  4. Leta reda på en gammal grej som du har i dina skåp. OBS! Funkar bara om grejen är oanvänd, eller antik. Annars riskerar du att framstå som snål.
  5. Skänk en slant till ett behjärtansvärt ändamål. Ingen behöver få veta hur mycket, (eller litet) du skänkt.
  6. Skjut upp betalningen för dina julklappar som du handlat på nätet. Välj att betala med faktura eller delbetalning. Försäkra dig om att du har summan på kontot när räkningen kommer.
  7. Ge bort en upplevelse som du ordnar själv. Är du duktig på yoga, ge bort en yogalektion med dig som instruktör, är du en skicklig kock, bjud på hemlagad middag, är du ett trevligt sällskap, bjud på promenad med hembakat fika. I vardagen glömmer vi ofta bort att ses, så detta kan bli den mest uppskattade julklappen.

Jag önskar dig ett mysigt julpysslande!

Klicka på rubriken till inlägget om du vill kommentera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *