På ön hämtar jag hem mig själv

Nu runt jul har jag ett behov av att värna min livsenergi särskilt mycket.  När jag omges av mycket människor har jag en förmåga att ta in deras energier, och bli helt överväldigad. Det finns också en risk att jag inte hör min egen inre röst, när den försöker tala om för mig att jag måste ta det lugnare.

Även när jag stressar runt på stan för att leta julkappar, kan jag gå upp i varv därför att jag känner av andras stress.

På senare år har jag förstått att jag lever mig in i andras känslor, för att jag är en högkänslig natur.

För att behålla min egen kraft måste jag bort från stadens ljus och ljud, och ut i naturen. I skogen och vid havet kan jag känna in min energi igen. Genom att meditera och praktisera mindfulness kan jag träna på att behålla mitt eget energifält.

Ute i naturen blir jag en del av träden, havet och de vilda djurens energi, och det gör mig lugn.

Det är en gåva att enkelt kunna känna med andra människor, leva sig in i deras känslor och tankar. Men i för stora doser kan bli svårbemästrat och dränerande.

Då måste jag hämta hem mig själv för att behålla min hälsa. Ingenstans gör jag det bättre än på min ö i skärgården. En glest befolkad plats där tempot är lugnt, och människorna är tillfreds och vänligt sinnade, just för att de är så lyckligt lottade att få bo just här.

Har du en plats där du kan hämta hem din själ? Ett ställe där du hör dina egna tankar och kan lyssna på din intuition?

Klicka på rubriken till inlägget om du vill kommentera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *