Sex strategier för att orka handla

Om du är utmattad kan de mest vardagliga sysslor te sig oöverstigliga. Som att handla.

Mycket i en mataffär tröttar ut en utmattad, lysrörsljusen, alla ljuden, folk som trängs, svettas och är sura. Köer, kläder som är för varma, och labyrinter du inte hittar i.

Har du inte skrivit en lista kanske du glömt vad du tänkte handla, har du inte ätit få du kanske svimningskänslor. Så hur gör man? Äta måste man ju. Här kommer mina bästa tips:

1. Handla i en mindre affär. Färre gångar att hitta bland, och mindre folk. Det går snabbare och du är ute ur affären innan du hunnit få hjärtklappning.

2. Storhandla. Gör en lista och handla en gång i veckan. Jobbigt just då, men du kan pusta ut en hel vecka innan det är dags igen.

3. Vila före och efter inköpsturen. Lägg dig ner och gör en avslappningsövning, eller meditera. Glöm inte att andas. Handla långsamt.

4. Preppa med ingefärs-shots, kaffe, grön drink, banan eller macka. Handla aldrig på tom mage, du kan få blodsockerfall.

5. Handla hemma på nätet. Köp en matkasse som du får körd till dörren.

6. Be någon annan handla åt dig. Om du är allt för utmattad ska du inte utsätta dig alls för pressen som det innebär att handla.

Klicka på rubriken i inlägget om du vill kommentera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *