Börja med en god vana – citronvatten!

Nu till mitt fjärde och sista hälsomål, men kanske det svåraste, jag vill bli sockerfri.

Jag har varit sockerfri i perioder och då mått mycket bättre, men alltid fallit tillbaka igen. Kalas, något som ska firas, helg, det behövs inte mycket för att rubba rutinerna tyvärr.

Men nu ska jag vara sockerfri fram till jul, och lyckas jag är planen att vara sockerfri fram till sommaren. Jag tycker det är enklare att avstå, om jag avstår helt. Tar jag en bit choklad, blir det gärna en hel kaka. Avstår jag helt försvinner suget.

Jag läste en gång ett bra tips på vad man kan göra för att stå emot sockersuget. Skaffa en sockersyster eller bror. Någon som också bestämt sig för att avstå, då kan man ringa varandra när suget uppstår och peppa varandra att låta bli.

Att vara öppen med sitt beslut kan vara ett annat bra knep. Därför skriver jag om beslutet här på bloggen, så kan jag förhoppningsvis berätta att jag lyckats, till jul.

Som en julklapp till mig själv.

För många år sedan skrev jag en artikel om anti-cancer-dieten. I den dieten var socker bannlyst.

För att skapa rätt ph-värde i kroppen skulle man börja varje dag med att dricka citronvatten. Citronvattnet som är basbildande, hjälpte också till att minska suget efter socker.

Om man bara ska börja med en god vana, är det här mitt tips. Pressa en citron, häll på rumstempererat vatten. Drick. Vänta 20 minuter, ät sedan frukost.

Så när alla andra lägger upp bilder på lussebullar och pepparkakor går jag motströms och lägger upp en bild på citroner. För man ska gå sin egen väg, eller hur!

Har du något bra tips på hur man motstår sockerbegäret?

Klicka på rubriken i inlägget för att kommentera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *