Årets julklapp för stressade

Vad tycker du om årets julklapp, mobillådan? Det har ju blivit rätt mycket diskussioner om att det är en onödig pryl. Personligen tycker jag att tanken är god, att man ska kunna äta middag och samtala med varandra utan att merparten runt bordet stirrar ner i sina mobiler.

Men jag kan ändå undra om det är en låda för mobilen vi behöver mest, kanske är det snarare en låda till oss själva? Jag menar hela tanken är ju att vi ska få vara i fred en stund och ladda batterierna, och då är det kanske oss själva vi ska lägga i en mörk låda för att sluta ögonen och slumra en stund?

Hemma funkar det bra att ta en tupplur på soffan, eller i hängmattan om sommaren, men på jobbet vore väl en vilolåda bra? En låda i kontorslandskapet där man stängde in sig och kopplade av från telefoner, småprat, lysrörsljus och annat som suger energi.

Numera är det ju kartlagt att det är det moderna livets onödiga intryck som gör oss utmattade.

Det kanske kan bli nästa års julkapp!

Klicka på rubriken till inlägget om du vill kommentera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *