Hälsogröt à la Miss Mindful

Börja veckan med en kickstart och testa min hälsogröt. Under flera år åt jag stekt bacon och ägg till frukost, eftersom jag följde LCHF-dieten. Men en dag mådde jag inte längre bra av den frukosten. Det var dags för något annat, och då experimenterade jag fram den här gröten som jag hållit fast vid sedan dess. Jag blir pigg av den och magen mår bra, och dessutom håller den mig mätt länge. Min dietist har gett tummen upp till gröten också, så den är hälsostämplad. Om du helt vill undvika kolhydrater är den inget för dig, men annars är den är perfekt.

Hoppas du får en flygande start på din vecka, här kommer receptet!

Hälsogröt à la Miss Mindful

1 dl havregryn, glutenfria helst

1 tsk chiafrön

1 tsk nyponskalbitar

8 torkade tranbär

4-5 valnötter

2 dl vatten

ceylonkanel

bär eller frukt till dekoration

kokosflarn

Häll upp ingredienserna i en tallrik och sätt in i micron på 3 minuter och 750w värme. Vill du inte använda micro kan du röra ihop gröten på spisen i en kastrull. När gröten är klar strör du över ceylonkanel, kokos och dekorerar med bär eller frukt.

Servera med ekologisk mjölk, eller mandelmjölk. Till serverar du en kopp kaffe eller te.

Den här gröten ger dig c-vitaminer, omega-3, järn, kalium, kalcium, magnesium, zink och proteiner bland annat.

Havregrynen höjer blodsockret, men både chiafröna och ceylonkanelen reglerar det.

Frukosten innehåller inget rent socker, men om du vill ta bort fruktsockret, kan du skippa frukten, och äta gröten som den är.

Klicka på rubriken till inlägget om du vill kommentera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *