Fredagsmys

Det är fredag och dags för mys. Choklad vore gott. Ja, jag är förkyld och mina ambitioner att vara sockerfri har tyvärr havererat. Maken satt och skrattade högt åt en youtube-film igårkväll. Kvarteret Skatan, har ni sett den?

Johan Glans spelar pojkvännen som utbrister:

– Nu har du varit uppe i 45 minuter och redan ätit ett halvt kilo choklad, jag tror inte det är normalt. Jag tycker att du borde rita ett streck i det här blocket varje gång du äter choklad, så att du ser hur mycket det blir.

– Hon replikerar: Räknas nougat?

Ljudligt skratt från maken som tyckte filmen var väldigt underhållande…

Det är ju lätt att skoja på någon annans bekostnad. Speciellt någon som är förkyld…

Nåväl, nästa vecka ska jag upp i sadeln igen. Då blir det sockerfritt för hela slanten.

Men till dess…

Till er andra med bättre disciplin bjuder jag här på en garanterat sockerfri dessert.

Så trevlig fredag & håll till godo för här kommer receptet:

Sockerfri bärfrossa

1 dl hallon (frysta funkar)

1/2 dl blåbär (frysta funkar)

1 tsk chiafrön

2 tsk torkade tranbär

5 valnötter

½ granatäpple

5 matskedar grekisk yoghurt naturell 10 % fett

skivade jordgubbar alt hallon (färska)

flytande honung

rivet skal av lime

Lägg de frusna bären i en skål och micra en minut. Häll på den syrliga yoghurten och chiafröna och blanda. Skala ett granatäpple och använd hälften. Skiva jordgubbar och garnera med, ringla över honung och riv skalet på en lime. Servera! Njut!

Varför är detta en super-dessert?

Jo, förutom att desserten är fräsch och god, är den pepprad med c-vitaminer, protein, bra fett, kalcium, goda bakterier och anti-oxidanter.

Du stärker immunförsvaret, motverkar infektioner och inflammationer, motverkar svamp och virus, sänker halten av blodfetter, stöttar hjärta och hjärna.

Det finns ingenting dåligt med den här desserten. Utom möjligen att den inte smakar choklad…

Klicka på rubriken om du vill kommentera inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *