Bästa kuren mot dunderförkylning

Har blivit dunderförkyld, jag har ont i halsen, snuva, huvudvärk och sjukdomskänsla i kroppen. Så det blir ingen träning idag tyvärr, och kanske inte på hela veckan.

En gång när jag precis kommit igång med träningen, blev jag riktigt förkyld. Men jag ville verkligen inte göra ett uppehåll när jag precis fått upp flytet, så jag körde på. Med följd att jag fick hjärtmuskelinflammation. Jag dog inte, som ni märker, men jag var tvungen att äta antibiotika och det tog ännu längre för mig att bli så frisk att jag kunde träna igen, än om jag tagit en paus från början. Så numera är jag lite klokare.

Vad hjälper bäst mot förkylning då? Finns det några dunderkurer? Ja, det gör det faktiskt.

Dunderkuren heter vila. Den är mer effektiv än alla andra dunderkurer, ja sömn undantaget. Att sova mera är bäst. Men om du inte kan sova mera, är vila second best. Det behöver inte vara märkvärdigt. Allt som ger dig ro, och upplevs som ett andrum duger.

Därför blir det en kroppsscanning för mig idag. Jag tycker att det funkar bäst när man är trött, bättre än meditation som funkar fint för mig när jag har ett surr av tankar i huvudet. Men nu är det främst energin som behöver fyllas på.

Och då är en kroppscanning överlägsen.  Det är en kort och effektiv vakenvila som innehåller både avslappning, muskelavspänning, djupandning och mental träning i ett.

Här ska jag förklara hur det går till, så kan du också prova:

1. Lägg dig ner. Jag brukar lägga mig på sängen, men en soffa eller yogamatta funkar också.

2. Ta några djupa andetag. Tänk dig att du andas från toppen av huvudet och ner genom kroppen till fötterna.

3. Gå sedan igenom kroppsdel för kroppsdel i tanken. Börja med höger fot. Lägg märke till vad du känner i varje kroppsdel. Försök att slappna av i den kroppsdel du tänker på.

4. När du är framme vid ansiktet, ögonen, kinderna och munnen, kanske du har somnat.

Men är du vaken kan du ligga kvar en stund och njuta av den sköna avslappnade känslan, innan du sträcker på dig, öppnar ögonen och vaknar, pigg och tillfreds igen.

Den här vilan ger dig ny energi och hjälper kroppen att läka. Gör du den ofta ökar den också din kroppskännedom, och du blir bättre på att dra i handbromsen innan stressen gett dig negativa symptom.

Det finns flera appar som du kan ladda ner som innehåller guidade kroppsscanningar. Botanisera dig fram och behåll den du gillar bäst. Eller så gör du kroppsscanningen på egen hand. Ha det bäst!

Klicka på rubriken i inlägget om du vill ge en kommentar!

5 svar på ”Bästa kuren mot dunderförkylning”

 1. En förkylning är kanske kroppens sätt att säga STOPP…VILA…..du gör ju nåt bra av det…hoppas du somnade under scanningen
  Catharina

 2. My partner and I stumbled over here by a different web address and thought I might check things out.
  I like what I see so now i’m following you.
  Look forward to checking out your web page yet
  again.

 3. Long time reader, first time commenter — so, thought I’d drop a comment..
  — and at the same time ask for a favor.

  Your wordpress site is very simplistic – hope you don’t mind me
  asking what theme you’re using? (and don’t mind if I steal
  it? :P)

  I just launched my small businesses site –also built in wordpress like yours– but the theme slows (!)
  the site down quite a bit.

  In case you have a minute, you can find it by
  searching for ”royal cbd” on Google (would appreciate any feedback)

  Keep up the good work– and take care of yourself during the coronavirus scare!

  ~Justin

  1. Hi Justin, I am so delighted that you have found my blog! I will certainly help you, the theme I use is Twenty Seventeen, and I can highly recommend it. It is easy to use, and minimalistic which I like.
   Working from home now during to the Corona-virus, but can not really complain, since I just got a brand new working-room. Please let me now how the theme works for you!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *