Hösten & tröttheten

Vilken årstid är mest utmanande när man är utmattad? Hösten kanske?

Jobb och skolan går på högvarv, och på fritiden är det dags för fester och annat umgänge.

Halloween-partyn, födelsedagskalas, utflykter.

Har man trädgård är det äpplen att ta hand om och löv att kratta. Går det att lägga sig ner och vila då?

Jag skickar en vänlig tanke till alla er trötta en årstid som denna.

Själv är jag piggare igen, och tycker det är härligt att jobba mig svettig utomhus. Plocka grenar och elda upp, hugga ved och lägga upp ett förråd inför vintern.

När mörkret kryper runt knuten är det skönt att komma ut i dagsljuset på dagen så mycket det går och dra in frisk luft i lungorna.

Jag känner mig glad och tacksam över att min energi börjar komma tillbaka igen, men har också en del i min omgivning som är fortsatt utmattade.

Om tiden går och man bara blir tröttare, trots att man vilar kan det vara idé att undersöka om de kan ligga något mer bakom utmattningen än bara överansträngning.

Jag vet inte om husläkarna alltid upplyser om det, men vissa tillstånd som ADHD, ADD, Bipolär sjukdom och Hypotyreos kan förvärra utmattningssyndromet, ja, till och med bidra till att det inte läker ut. Har man inte blivit bättre efter ett år är det läge att begära en utredning.

Det kan också vara bra att ta ordentligt med blodprov för att utesluta andra kroppsliga sjukdomar. Trötthet kan orsakas av väldigt mycket, och allt behöver inte bero på utmattningssyndromet enbart. Det finns bra behandlingar för tillstånden jag räknat upp, så det är dumt att gå och lida i onödan.

Varmt lycka till med att hitta tillbaka till energin!

Klicka på rubriken i inlägget om du vill kommentera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *