Finna sin plats på jorden

När solen går ner på ön inser jag att jag hittat min plats på jorden. Efter år av kringflyttande på grund av jobbet, har jag funnit en plats där jag kan slå rot.

Att hitta sin plats kan ta tid. Inte många bor med hjärtat.

Under största delen av mitt liv har jag bott på ställen där jag aldrig bottnat. Undrat vart jag hört hemma. Inte känt mig riktigt jordad vare sig i min födelsestad, eller på de orter där jag arbetat.

Nu har jag till slut hittat min plats. Sökandet är slut. Rötterna kan få fäste. Växa sig starka.

Jag är omgiven av skog, hav och himmel. Tystnad. Så mycket energi som frigörs.

Kanske letar du fortfarande efter din plats? Din geografiska plätt på klotet.

Om man inte hittat sin geografiska plats får man försöka hitta en glänta inom sig.

Ett rum dit man kan ta tillflykt när man inte trivs med sin omgivning. En tillfällig tillflyktsort där man får vara ifred.

Vi behöver alla ha en egen plats som bara är vår.

Vilken är din plats på jorden?

Klicka på rubriken om du vill kommentera inlägget!

2 svar på ”Finna sin plats på jorden”

  1. Hej, fint att läsa! Jag har flyttat runt en del men ännu inte funnit min plats. Är i medelåldern och funderar på om jag någonsin kommer göra det eller om själen aldrig kommer få ro. Det tar på krafterna att flytta runt och man har begränsat med energi. Hur optimerar man sina chanser att hitta rätt?

    1. Hej Camilla! Vad roligt att du hittat hit!
      Nu till din fråga. De flesta bor på en plats för att de måste. De jobbar där eller studerar. Men har man möjlighet att välja en plats, tycker jag att man ska gå på magkänslan. Vad får dig att må bra? Är det att gå i skogen, ströva längst med havet, eller sitta på en café i en storstad och studera folk? Tycker du om värme kanske din plats är utomlands. Gillar du att spendera tid med dig själv i naturen kanske du ska flytta norrut. Precis som du skriver tror jag att man börjar längta efter att slå rot när man närmar sig medelåldern. En del flyttar hem till sin födelsestad för att återknyta kontakten med skolkamrater och välkända miljöer. Andra provar något helt nytt och får en kick av det. Vilken plats som är din kan bara du veta. Så du måste ställa dig frågan vad du mår bra av. Och var du kan få möjlighet att göra de aktiviteterna som boostar din själ och hälsa.
      Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *