En övning som fick mig i balans

Resfebern har lagt sig, och äntligen mår jag bättre igen. Men igår dök migränen upp när anspänningen släppt. Det är verkligen en utmaning att resa som utmattningsfrisk. Jag är inte densamma, inte lika stresstålig och motståndskraftig när intrycken är många. Allt hamnar på hårddisken som snabbt blir översvämmad.

Minsta pryl som inte fungerar får mig att flippa ut. Som när min mobil plötsligt fick för sig att den skulle uppdateras till en ny version med en massa nya funktioner, nu när jag har fullt upp med att ställa om till ett nytt språk.

Jag har redan fått nytta av de engelska svordomar jag har lärt mig.

Men jag har sovit bättre den senaste natten och det är tur, för utan min sömn fungerar jag inte alls. Förr kunde jag klara mig trots ett par dåliga nätter, men nu får en sömnlös natt mig helt ur balans.

En vän med en utmattning i bagaget berättade att hon blivit mer ljudkänslig, och det tycker jag gäller mig också. Jag hör minsta ljud som mina grannar på hotellet åstadkommer. Och ska de iväg klockan fem på morgonen, så vaknar jag också. Kanske måste jag skaffa bättre öronproppar.

Hur har jag annars tacklat res-stressen?

Igår gjorde jag en avslappningsövning som jag verkligen kan rekommendera. Den passar om man är för trött för att köra ett pass yoga, men för uppe i varv för att kunna sova.

Andrew Johnson guidar dig med sin lugna röst. Det är en man som specialiserat sig på att få människor att slappna av. Han undervisar även i meditation och mindfulness.

Man kan ladda ner hans appar till mobilen, de är oftast gratis. Jag gillar de korta sessionerna bäst. ”Relax lite” körde jag igår, och den var verkligen undergörande.

Har ni några bra knep för att komma i fas efter en resa? Tipsa gärna!

Klicka på rubriken för att kommentera inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *