Skönhet läker

Mina rosa rosor blommar fortfarande i trädgården. Så vackra att det känns i hjärtat.

Min tro är att om du omger dig med skönhet så läker du. Att skapa något vackert är ännu mera helande. Vad som är vackert vet bara du. Men du vet, om du ger dig tid att landa.

Jag hittar skönheten här på ön. I naturen, i trädgården, i mitt hem.

Att naturen läker är bevisat i forskningen. Ligger du i en sjuksäng och ser grönska utanför fönstret blir du fortare frisk, än om du tvingas titta på en parkering.

Min husgudinna Ellen Key skrev skriften, ”Skönhet för alla” redan 1899. Hon menade att ett vackert hem går att skapa med små medel och därför är uppnåeligt för alla. Exempelvis genom att måla väggar och möbler i ljusa, harmoniska färger, snarare än att inreda med tunga, mörka, statusprylar.

Kommer jag in i ett vackert rum blir jag mer positivt inställd. Jag blir gladare, lättare till sinnes. I mitt hem omger jag mig med färger jag tycker om, snarare än att följa modet.

Rosa är den färg som ger mig positiv energi. Färgen kan precis som en upptempo låt förändra min sinnesstämning. Så vill du komma i balans, hitta harmonin, ägna då lite tid till att hitta färgpaletten som sätter dina känslor i svallning.

Vilken färg gör dig glad? Omger du dig med den? Tillräckligt ofta?

Klicka på rubriken i inlägget om du vill kommentera mitt inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *